Syy, miksi olen ylipainoinen, on täysin itseni. Ylipainoa on päässyt kertymään viimeisen 18v aikana koska ruokailutottumukset eivät muuttuneet vaikka liikunta jäi kun sain ajokortin. Ennen ajokorttia tuli pyöräiltyä ja käveltyä joka paikkaan, mutta kuten varmaan usein käy, niin ajokortin saamisen jälkeen mekaanisesti liikkuminen vaihtui autoiluun. Liikunta jäi siis ihan kokonaan.

 

Liikunnan puutteen lisäksi ylipainoa on kerryttänyt kaksi raskautta. Esikoisen odotus jätti kroppaani jo ennen raskautta kertyneiden 35 liikakilon lisäksi 25kg lisää. Niitä olen kantanut kaikki 10v mitkä ovat esikoiseni syntymästä kuluneet. Kuopuksen odotuksen aikana painoa ei tullut kuin 1kg, kiitos rakkaan avokkini terveellisten salaattien ja muutenkin terveellisen ruuan. Synnytyksen jälkeen kuitenkin paino nousi 10kg koska imettämättä jättäminen teki nälkäiseksi mutta energiaa ei kuitenkaan kulunut…

 

Liikunnan puutteelle olen jo tehnyt jotain. Hommasin 9kk sitten itselleni kuntosalijäsenyyden ja sen siivittämänä olen opetellut liikkumaan 3-5krt/vko hieman omien tuntemusten mukaan. Kokeilussa on ollut zumbaa, sisäpyöräilyä, bodypumppia ja ihan tavallista kuntosalitreeniä. Tällä hetkellä kiinnostus kohdistuu eniten sisäpyöräilyyn koska se rasittaa vähiten niveliä, kun paino ei ole jaloilla.

 

Kaikkiaan pudotettavaa olisi kaikkiaan puolet elopainostani mutta koska sen pudottaminen kerralla kuulostaa niin valtavalta urakalta, päätinkin että otetaan ensitavoitteeksi pudottaa kokonaiskilomäärästä puolet eli 35-40kg. Cambridge-valmentajani kanssa aion suunnitella itselleni viikoittaisen liikuntalukujärjestyksen joka tehostaisi sitten rasvanpalamista ja painon putoamista.